Nulland

  Nulland

De gemeente heeft gezorgd voor ondergrondse afvalverzameling, groenonderhoud en een betere verlichting van de openbare ruimte: hierdoor kunnen problemen of onveiligheid als gevolg van het vele groen en de slecht verlichte paden worden voorkomen.


De buurt Nulland heeft door de jaren heen heel wat veranderingen doorgemaakt. De Kipstraat was eerst één - doorlopende - straat die aan de ene kant overging in de Bleijerheiderstraat en aan de andere kant eindigde in de Einderstraat. Oorspronkelijk liep hier ook nog een spoor, en er was een overweg. Dit geheel werd later onderbroken door de Domaniale Mijnstraat.


Zo zijn er nog talloze veranderingen geweest in de inrichting van de openbare ruimte. Er waren toen heel wat minder woningen en zeker minder supermarkten. Wel was er één buurtwinkel, ’n zaak met instrumenten, de Kleine Winst, kapper Snackers, een kleermaker en de tot op de dag van vandaag bekende schoenmaker Augenbroe. Bovendien had je daar ook nog de "Vliegenswei", onder ouderen alom bekend. Hier werd naar hartelust gespeeld en in de winter gesleed.


De mentaliteit en de band tussen buurtbewoners heeft ook ’n grote verandering ondergaan. Ondanks het vele harde werken zoals b.v. in de “Koel” had men vroeger toch ’n nauwere band met elkaar dan nu. Tegenwoordig lijkt het wel alsof mensen minder tijd en oog voor elkaar hebben. Over het algemeen vinden oudere mensen het tegenwoordig minder prettig dan vroeger. Het wordt maar drukker en drukker. De bebouwing, de agenda’s van de buurtbewoners, het verkeer, noem maar op. De binding met ’t verleden wordt ook steeds minder.


Gelukkig zijn er nog wel aanknopingspunten met vroeger. Kijk alleen maar eens naar de Schacht van Nulland.


Wat dit alles voor onze toekomst betekent is nog maar afwachten. Één ding is zeker: terug in de tijd kunnen we niet meer en soms is dat ook maar beter zo. Ook het verleden kent goede en minder goede dingen.

Copyright 2000 - 2018 © All Rights Reserved